FŐOLDAL INFORMÁCIÓ ARCHÍVUM RÓLAM KÉRDEZZ FACEBOOK
With your feet in the air and your head on the ground ∞
Archívum - 2013. január

A legjobb dolog a sportolásban:

2013.01.29. 17:11, theprettybird

Tumblr_mgw3sdam1b1rii027o1_500_large


Tumblr_malj4plqd01rfhkgho1_500_large

Laws of Modern Woman

2013.01.28. 08:33, theprettybird

"Az idő értékes, bölcsen pocsékold el."

"Mondd ki amit goldosz. Ne hibáztass másokat azért, mert nem tudnak olvasni a fejedben."

"Nincs értékesebb a boldogságnál."

"A jó dolgok azokkal történnek, akik szarrá dolgozzák magukat és sosem adják fel."

"Teljesen mindegy milyen keményen próbálkozol, az élet sosem lesz tökéletes."

"Keresd a boldogságot. Minden más csak másodlagos."

"Legyél utazó, ne csak tursita. Próbálj ki új dolgokat, találkozz új emberekkel és nézz a dolgok mögé amik az orrod előtt vannak. Ez a kulcsa ennek a csodálatos világnak a megértéséhez."

http://lawsofmodernwoman.tumblr.com/

 

A nagy könyves poszt II

2013.01.27. 19:00, theprettybird

Az előző könyves bejegyzésben összegyűjtöttem nektek néhány egykori és jelenlegi kedvenc könyvemet, most pedig azok a könyvek kerülnek sorra, amiket mindenképpen szeretnék elolvasni.

1 J. K. Rowling - Átmeneti üresedés Angliai kisvárosi idill, bűnös titkokkal a háttérben. Kíváncsi vagyok, hogy J. K. Rowling hogyan boldogul Harry nélkül.

2 Nyáry Krisztián - Így szerettek ők A gimnáziumban leadott irodalmi tananyag érdekesebb fele: magyar költők szerelmi élete. Ki ne szeretné tudni, hogy hogyan happolta el Babits Mihály Szabó Lőrinc jegyesét, vagy éppen hogyan élt együtt Ady Endre, Léda és az ő férje, Diósi Ödön? "40 történet sok illusztrációval Petőfitől Vas Istvánig, Benedek Elektől Szabó Magdáig, hitvesekről, múzsákról, megcsalt szeretőkről, örök hűségről és a szerelem sokféle arcáról."

3 Sylvia Plath - The Bell Jar Ehhez nem tudok különösebb magyarázatot fűzni, egyszerűen csak érdekel, és kész. :D

4 F. Scott Fitzgerald - The Great Gatsby Már többször szembetalálkoztam ezzel a könyvvel, de még nem sikerült megszereznem... Következő félévben tuti kiveszem az egyetemi angolos könyvtárból.

5 Jodi Picoult - A nővérem húga A könyv filmváltozatát nagyjából egy hónapja néztem meg. És nem túlzok, ha azt mondom, hogy az első 15 perc eltete után a film végéig folyamatosan bőgtem, mert egy nagyon szomorú, megható történetet mesélt el. Utánaolvastam a könyvnek, és sokan azt mondták, hogy a könyv sokkal jobb (mint mindig), és még a vége is más. Talán ez a könyv szerepel a listám élén.

6 F. G. Haghenbeck - Frida füveskönyve "Frida füveskönyve egy mágikus elemekkel tarkított, hiteles dokumentumokból építkező, magával ragadó regény a festő életéről és egy könyvről, amely elképesztő titkokat rejt."

7 Stephen Chbosky - The Perks of Being a Wallflower Ez ma már szinte kötelező olvasmány, haha. Egy ideje ez is rajta van a listámon, de angolul még nem találkoztam vele a könyvesboltban, a magyar cím pedig annyira kiborít, hogy magyarul szóba sem jöhet.

8 Anna Godbersen - Envy Évekkel ezelőtt, amikor a Bad Girl könyvsorozat a fénykorát élte kijött a Luxe Girl is (aminek az eredeti címe csak simán Luxe...), ami hát... igazából tényleg olyan, mint a Bad Girl, csak nagyjából 150 évvel korábban játszódik. A könyv második részét is olvastam, de a befejező két részt nem fordították le magyarra, és idő közben teltek az évek... és most botlottam bele ebbe a könyvbe a neten.

És természetesen van még kismillió olyan könyv, amit szeretnék elolvasni, de hely szűkében most csak ezek fértek ide, amik először az eszembe jutottak.

Weekly Personal

2013.01.27. 17:33, theprettybird

Az elmúlt hetem már vizsgamentesen telt, letudtam mindent, és jó jegyekkel zártam az első félévemet az egyetemen. A kilenc felvett tárgyamból hatra jeles, kettőre jó, egyre pedig közepes jegyet kaptam. Szóval ezután a hetem főként pihenéssel telt... Olvastam, elkezdtem egy új sorozatot, a barátom főzött nekem szarvaspörköltöt, és hosszú idő után végre megint ehettem Oreo kekszes Milkát, nyamm! Csütörtökön hazautaztam, és még két teljes hétig élvezhetem a mindennapi főtt ebéd és vacsora, az isteni finom kávé, és a gyönyörű szobám luxusát!

A tökéletes fürdő

2013.01.26. 16:29, theprettybird

Én azon emberek közé tartozom, akiknél a fürdés legalább egy órás tevékenység. Időnként hihetetlenül jól esik megtölteni a kádat forró vízzel, egy finom illatú habfürdőt beletenni, vagy fürdőgolyót, esetleg meggyújtani még egy-két mécsest, és könyvet vagy magazint olvasni. Mindenki máshogy szeret lazítani a fürdőben, de egy biztos, hogy a fürdő remek hely a kikapcsolódásra.

Nagyon szeretem a kis színes, különböző alakú és színű fürdőgolyókat, viszont ezek nagyon drágák lehetnek, főleg, ha az ember lánya a Lush-ban  nézelődik. Éppen ezért néztem utána, hogy ezek a fürdőbombák elkészíthetőek-e otthon, és rá is találtam egy oldalra, ahol több fürdőgolyós recept is van. Mondjuk a citromsav, a keményítő és a keserűsó nem éppen olyan dolgok, amik nálunk itthon megtalálhatóak, de mindenképpen utánajárok, mert nagyon szeretném kipróbálni. Egy másik lapon találtam egy fürdősó receptet is, itt megtaláljátok.

A haladó fürdőzők különböző illóolajakat, gyógynövényeket is tesznek a vízbe, de vigyázni kell, mert nem mindegy, hogy mi és milyen arányban kerül a vízbe. Az illóolajak maguktól nem fognak feloldódni a vízben, össze kell keverni őket tejjel vagy mézzel. Ezzel kapcsolatban találtam egy cikket a neten, ami itt érhető el.

Remélem kedvet kaptatok egy kellemes fürdőhöz, mert én igen!

 

hearts on hearts on hearts

2013.01.25. 16:56, theprettybird

A nagy könyves poszt I

2013.01.25. 10:12, theprettybird

Általános iskola felső tagozatában, illetve a gimnázium első felében csak úgy faltam a könyveket. Egy ideig rendszeresen jártam könyvtárba, és hetente legalább egy könyvet biztosan elolvastam. Majd elkezdtem gyűjteni a könyveket, és a könyvtárat könyvesboltra cseréltem, ahová havonta többször is betértem, és szép kis gyűjteményem lett. Viszont az utóbbi időben egyre kevsebbet olvastam. És ennek az az oka, hogy elkezdett átalakulni az ízlésem.

Míg általánosban a Neveletlen hercegnő naplója, a Bradley, az osztály réme és a hasonló könyvek voltak a kedvenceim, később már a Négyen egy gatyában, a Bad Girl sorozat, a Battle Royal, a Narnia krónikái és a vörös pöttyös könyvek akkoriban még kevésbé bő választéka a Twilighttal az élen. Viszont az idő múlásával a könyvesboltok ifjúsági polcain egyre kevesebb olyan könyvet találtam, ami megfogott... A "felnőttesebb" könvek viszont sokszor még túl "felnőttesek" voltak, amik egy tőlem akkor még nagyon idegen, felnőtt világban játszódtak, így a szereplőkkel azonosulni számomra teljesen lehetetlen volt. Egyre kevesebb könyvet vettem, és valljuk be, ebben az is közrejátszott, hogy a zsebpénzemet sokszor inkább ruhákra költöttem. Az ízlésem a könyvek terén még mindig alakul, elkezdtek érdekelni a nagy klasszikusok, egyre többet olvasok angolul, és anglisztikás lévén alig várom az irodalmi kurzusokat, ahol brit és amerikai könyvekkel fogunk foglalkozni, de ugyanúgy előveszem időről-időre a régi kedvenceimet is.

Készítettem egy válogatást, amiben hat (vagyis 12) olyan könyv van amit a kedvencemnek mondtam régebben, vagy éppen most is annak tartom.

1. A Harry Potter sorozat mind a 7 kötete. Az első részt elsős koromban olvastam el. A nagymamám pedagógus volt, már oviban megtanított olvasni, és mindig is olvasásra buzdított. Nagyon megörült, amikor megtudta, hogy szeretném elolvasni a Harry Potter könyveket, így egyből meg is vette nekem az összes addig megjelent részt, vagyis az első négyet. Ezek után pedig Harry és én együtt nőttünk fel, ahogy teltek az évek, a könyvek egyre komolyabb hangvételűvé váltak, és én is idősebb lettem. A legnagyobb kedvencem!

2. Celia Rees - Bűbájos Mary A könyv cselekménye az 1600-as években játszódik. A 14 éves Mary Newbury történetét meséli el, aki miután nagymamáját boszorkányság vádja miatt felakasztották, az Újvilágba indul egy jobb élet reményében. Miután a hajó megérkezik Amerikába, a puritán közösség, ami befogadta Maryt gyanakodni kezd a furcsa lányra, és Maryt teszik felelőssé a közöttük zajló, különös eseményekért...
Mary történetét nagyon izgalmasnak találtam, folytatása a Farkasszem címet kapta. (Hozzá kell tennem, hogy a borítón szereplő lány hihetetlenül creepy, most is fejjel lefelé van fordítva mellettem a könyv, haha.)

3. Philip Beards - Kedves Zoé! Zoé 2001 szeptember 11-én életét veszti. Tess, a nővére leveleket ír neki, így próbálja meg feldolgozni a történteket.. Édesanyjától elköltözik édesapjához, ahol új emberekkel ismerkedik meg, próbál visszatérni a valóságba, és szeretett testvére halála mellett még a tinédzserkori problémákkal is meg kell bírkóznia...
Többször is elolvastam ezt a könyvet, nagyon szeretem. Érdekes, hogy csak három nyelvre lett lefordítva (a magyar mellett olaszra és finnre.)

4. Tokaji Zsolt - Turulfi Tokaji Zsolttól ezen kívül két másik könyvet is olvastam, A Szólítsatok Brad Pittneket és a Hová mennek a kacsákat. Mind a kettő nagyon tetszett, utóbbit 14 éves koromban egy délután alatt kiolvastam. Így erre is kiváncsi voltam. Egy teljesen egyedülálló ötleten alapszik a Turulfi. Juhász Viktor A Rádiumember magányossága című novellája egy magyar szuperhősről szól, és ez alapján alkotta meg Tokaji Zsolt Turulfit, majd az Első Magyar Bűnzabolász és Békész Egyletet. Az 1930-as évek Budapestjén játszódik, de ez nem az a Budapest, amire gondolunk. Egy nyüzsgő metropolisz, ahol minden pannóniummal működik. Egyszercsak megelenik Markoláb, a hitvány gonosztevő, akit meg kell állítani. Itt jön a képbe Turulfi és a többi szuperhős...
A regény nyelvezete, és a város, az emberek leírása nagyon tetszik, és néhány képregényes oldal is helyet kapott a könyvben.

5. Paulo Coelho - Veronika meg akar halni Több Coelho-regényt is olvastam, de ez a kedvencem. Veronika öngyilkossága sikertelen lesz, egy idegklinikán ébred, ahol közlik vele: már csak napjai vannak hátra. Mit tesz egy olyan ember, aki tudja, hogy közel a vég?
Többet nem is írok erről, olvassa el, akit érdekel. Film is készült belőle, bár én még nem láttam, szóval ajánlani nem tudom. :)

6. Sarah Dessen - Tökéletes A történet főszereplője Macy, aki elvesztette az édesapját. A tragédiát a tökéletességbe menekülve próbálja meg feldolgozni: kitűnő az iskolában, a megjelenése makulátlan, a barátja egy igazi zseni... Aki egy nyárra magára hagyja, mert nyári táborba megy. Macy a véletlen folytán megismerkedik a Wish partiszervíz csapatával. Köztük a titokzatos Wesszel is...
Ez a könyv hiába tartozik az ifjúsági könyv kategóriába, hiába tűnhet kicsit  sablonosnak, mégis elég komoly tartalommal rendelkezik. Bemutatja, hogy különböző emberek hogyan próbálnak tovább élni egy közeli családtag, férj, apa, anya, testvér elvesztése után...

Ezek lennének azok a könyvek, amiket nagyon szerettem, és a mai napig szeretem olvasni. Nem is tudom, hogy volt-e már ehhez hasonló posztom, igazából egy könyv kívánságlistával kezdődött az egész, amit most azért nem tettem a posztba, mert már így is elég hosszú lett. Nemsokára azt is közzéteszem!
Már csak egy kérdés maradt hátra: nektek mi a kedvenc könyvetek?

Toto, I have a feeling that we're not in Kansas anymore...

2013.01.23. 01:31, theprettybird

Oz the Great and Powerful - ritkán megyek moziba, de ez egy olyan film, amit ha lehet IMAX 3D-ben szeretnék látni. Miért? Mert az Óz a nagy varázsló előzménye. Mert többek között szerepet kapott benne Mila Kunis és James Franco. Mert ami Disney, az csak jó lehet (ez alól kivételt képezhet a Star Wars új része, haha). És azért, mert már a trailere is fantasztikus. Márciusban irány Smaragdváros!


Essence akció

2013.01.21. 15:23, theprettybird

Pénteken vizsga után bementem a Rossmannba, mert elfogyott a sminklemosóm, és mindenképpen be kellett szereznem egyet. Természetesen az Essence polcokat sem hagyhattam ki, szerettem volna venni egy fedőlakkot magamnak, de nem tudtam dönteni, így odaballagtam azzal a kis flakon sminklemosóval a pénztárhoz, ahol az eladólány kedvesen felvilágosított, hogy szombattól Essence akció lesz, és nézzek vissza. Ma sort is kerítettem rá, és bizony nagyon megérte: sok termék 349 forintos áron kapható. Persze nem minden, és nem is minden árnyalat, de mindenképpen megéri benézni. Így sikerült megvásárolnom az egyik, már korábban kinézett fedőlakkot, illetve egy szemhéjtust és egy habállagú pirosítót. Nagyjából 1000 forintot spóroltam meg, és szerintem holnap még visszamegyek, mert kinéztem egy szemhéjfestékpalettát is magamnak, ami szintén csak 349 forintba kerül.


A körömlakk a 08 Night in Vegas árnyalat, nagyon szépen csillog, attól függően, hogy hogyan vetül rá a fény.


I Love Style folyékony szemhéjtus, ultrafekete színben. Nagyon megörültem neki, mert a szemhéjtusom is fogyóban van, ennek pedig pont olyan szivacsos jellegű ecsete van, amit szeretek.


Az utolsó választott drab pedig a Souffle Touch Blush a 010-es Fresh Apricot árnyalatban. Már egy jó ideje szerettem volna kipróbálni egy ehhez hasonló, hab állagú pirosítót, de sosem mertem megvenni... Most itt volt az alkalom, ki is próbáltam, és nagyon tetszik! :)

Szóval irány a Rossmann (nem tudom, hogy más drogériákban is él-e az akció), mert nagyon jó dolgokat lehet kifogni nagyon jó áron! :)

Illetve van még egy dolog, amire szeretném felhívni a figyelmeteket: ma bedobtak hozzánk egy Müller kuponfüzetet. A cég a 60. születésnapja alkalmából csinálja ezt a kuponos akciót, érdemes vadászni egyet. Például OPI körömlakk kedvezmény is lesz, két alkalommal is, én így tervezem majd beszerezni az első OPI lakkomat.

Nail Art

2013.01.20. 21:10, theprettybird

Két egyszerű, de mutatós körömfestési ötletet szeretnék nektek bemutatni, amiket Emily Schuman, a Cupckaes and Cashmere blog írója prezentál. Nekem mind a kettő nagyon tetszik, bár jobb kezes vagyok, és a bal kezemmel képtelen vagyok egyenes, vagy bármilyen vonalat húzni, így talán csak az ombre jellegű körmöket fogom kipróbálni.


Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
Welcome!

Egy 20 éves lány blogján jártok most, ahol az öltözködéstől kezdve a filmekig, könyvekig szinte mindenről olvashattok, és természetesen személyes posztokat is találtok. Sőt, néha-néha még videókat is.

Megosztom veletek azt, ami tetszik, ha vettem valamit, ha szeretnék venni valamit, azt, hogy milyen szörnyű hetem volt éppen, hogy mennyire jó az új hajkefém, hogy a Gilmore Girls a kedvenc sorozatom, hogy milyen szuper filmet láttam legutóbb, vagy hogy milyen jó könyvet olvastam, néha még azt is hogy Emma Stone/Kristen Stewart/Keira Knightley milyen szépek...

 
Chat
 
 
The Pretty Bird
Friss bejegyzések
2013.07.01. 13:40
2013.06.24. 22:22
2013.06.22. 05:44
2013.06.18. 23:00
2013.06.18. 19:03
 
Sweethearts

Rendszeresen olvasom őket:

 

ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!